Kimyasal Dozajlama Sistemleri

 

Kimyasal dozaj sistemleri konusunda firmamızdan garantili ve kaliteli hizmet alabilirsiniz. Endüstride farklı seçenekler için kullanılabilen dozaj sistemlerinin artık kimyasallar için de tercih edildiği bilinmektedir. Atık su arıtımı başta olmak üzere soğutma ve ısıtma sistemleri, kozmetik, kimya, kullanma suyu arıtımı, tekstil ve gıda sektörlerinde ön plana çıkan bu uygulamalarda çeşitli bağlantı parçaları da bulunmaktadır. Kimyasal dozaj pompaları, kimyasal hazırlama tankı ve diğer bağlantı parçalarının kaliteli bir şekilde üretilmesi gerekir. Ayrıca dozaj pompası seçerken, dozajlama gerçekleştirilecek suyun özelliğine, debisine ve çalışma mantığına göre hareket edilmelidir.

Kimyasal dozaj sistemleri çalışma mantığı da merak edilmektedir. On-Off şeklinde çalışan bu sistemlerde, ölçüm cihazlarından gelen sinyalle çalışma modu seçilebilir. Ayrıca sistem içinde tercih edilecek kimyasal tank, pompanın kimyasal ile olan temasına ve dozlanacak kimyasal maddeye uygun bir şekilde seçilmelidir. VİP Water olarak projelerinize uygun olan dozaj sistemlerini sizlere temin ediyor ve garanti kapsamında sunmaya devam ediyoruz.

Kimyasal Dozaj Sistemleri Kullanım Alanları

Dezenfeksiyon ve dozaj ürünleri en çok proses sularında, içme sularında ve endüstriyel proseslerdeki uygulamalarda tercih ediliyor. Ayrıca atık su arıtma sistemlerinden soğutma kulelerine kadar geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Küçük ya da büyük hacimli işlemlerde sorunsuz olarak kullanılan bu sistemlerin standart uygulamalarında dozajlama manuel ayarlanır. Ayrıca dozajlanacak olan kimyasal miktarı da pompadaki ‘strock’ değeri sayesinde ayarlanır. QRP kontrollü kimyasal dozaj sistemleri için ise dozajlanacak madde miktarı ölçülür ve ayarlanır. Daha sonra gerekli işlemler başlatılır. Son olarak debi kontrollü dozaj pompalarında, akan suyun miktarına göre işlemler yapılır. Pompaya bağlı olan sayaçla birlikte çalışan bu sistemlerin genel kullanım alanları;

  • Soğutma kulesi uygulamalarında
  • Buhar kazanlarında
  • Yüzme havuzlarında
  • Klor dozaj uygulamalarında
  • Su arıtma sistemlerinde
  • Endüstri sanayinde kimyasal dozajın sağlanmasında
  • Flokülasyon sistemlerinde
  • Dezenfeksiyon uygulamalarında
  • Dezenfeksiyon uygulamalarında sıvı dezenfektan dozajının sağlanmasında tercih edilmektedir.

Dozaj Sistemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

VİP Water olarak kimyasal dozaj sistemleri için hizmetlerimize devam ederken bu sistemlerde dikkat edilmesi gereken bazı süreçlerden de bahsetmek istiyoruz. Turizm ve sanayi işletmelerinde bulunan su hazırlama tesislerinde kimyasal dozaj sistemleri yer almaktadır. Ancak işletmeler bu sistemlerde bazı hataları gerçekleştirdiğinden suyun kalitesi düşmektedir. Haliyle işletmelerdeki ürün kalitesinde ciddi sorunlar yaşanabilir. Gereksiz bakım ve onarım maliyetlerine neden olan bu durumlarla ilgili detaylı bilgiler aşağıda paylaşılmıştır.

Dozajlanan Kimyasalın Otomatik Ölçümü Yapılmalı: Dozaj hataları arasında bulunan en yaygın süreç, dozajlanan kimyasalın otomatik olarak ölçümü tamamlanmadan suya dozaj yapılmasıdır. Bu durumda suya aktarılan kimyasalın neredeyse tamamı, dozaj işleminden sonra otomatik olarak ölçülebilir. Eğer ayarlanan kimyasal miktarı suda görülmezse cihaz bir süre sonra alarm seviyesine geçecektir.

Dozaj Oranı Unutulmamalı: Dozaj sistemleri kurulurken sistem üzerinde kolay anlaşılabilir şekilde dozajı yapılan kimyasalın oranları yazılmalıdır. Yani kimyasalın bidondaki suyla karışım oranı ve dozaj pompa ayarları net olarak ifade edilmelidir.

Dozaj Pompasındaki Yüzde Ayarı Değiştirilmemeli: Birçok işletmede su debisi küçük olabilir. Bu durumda ham suya gerçekleştirilen kimyasal dozaj miktarı az olacaktır. Yeteri kadar eğitim almayan firma çalışanları, bireysel yorumlar yaparak dozaj pompasındaki yüzdelik ayarı değiştirebilir. Bu durum kimya prosesinin bozulmasına neden olacaktır.

Dozaj Bidon Seviyesi Takip Edilmeli: Firmamız en gelişmiş kimyasal dozaj sistemleri konusunda hizmet aktarırken gerekli hatırlatmaları da yapmaktadır. Bunlardan biri de dozaj sistemindeki kimyasal bidonunda yer alan kimyasalın tükenip tükenmediğinin kontrol edilmesidir. Dozaj sistemi bidonunun seviyesi düşerse, dozaj pompası çalışabilir ancak sistemde aksaklıklar meydana gelebilir.

Dozaj Pompasına Katı Cisim Gelmemeli: Dozaj bidonuna konulacak kimyasalların ayrı bir kapta suyla karıştırıldıktan sonra kullanılması gerekir. Bu şekilde işlem sağlanmadığında pompaya gelen katı cisimler, arızaya neden olacaktır.

Son olarak kalibrasyonun yapılmaması da kimyasal dozaj sistemleri çalışma sürecini olumsuz etkileyecektir. VİP Water olarak tüm bu süreçleri başarılı bir şekilde yönetmeniz için gerekli bilgiler tarafınıza aktarılmaktadır. Firmamızla iletişime geçerek sizlerde profesyonel ve en son teknolojileri kullanarak satışa sunduğumuz dozaj sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Uygun fiyat garantisiyle su arıtma sistemlerinde kaliteli tercihler yapmanız sağlıyor ve sektördeki liderliğimizi sürdürüyor ve müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaya devam ediyoruz.