Sera Su Arıtma Sistemleri

 

Sera su arıtma sistemleri, seralarda ihtiyaç duyulan suyun arıtılması için tercih edilir. VİP Water olarak bu konuda her zaman kaliteli ve kapsamlı bir çalışma sürecini yönetmeye devam ediyoruz. Tarımsal uygulamalarla beraber modern seralarda talep edilen ürünün kaliteli olarak alınabilmesi için sulama yöntemlerine dikkat edilmelidir. Nehir suyu, deniz suyu ya da kuyu suyundan elde edilen sularla beraber seralarda kaliteli ürün elde etmek mümkündür. Ancak ürünlerin sulanmasında tercih edilecek sulama suyunun kalitesi her zaman önemlidir. Özellikle de suyun EC ve pH değerlerinin belirlenmesinde sera su arıtma sistemlerine her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

Seralarda ihtiyaç duyulan su arıtma sistemlerine ulaşmak için deneyimli teknik kadromuz ve en iyi sulama sistemlerimizle hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Ayrıca sera su arıtma sistemleri uygulamasında montaj ve devreye alma gibi aşamaları da yönetiyoruz. Kurulacak su arıtma sistemlerinde ihtiyaç duyulan ham suyun yanı sıra su depolarının modüler temin ve montajında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sera Ters Ozmoz Uygulamaları

Topraksız tarımın yanı sıra yeni nesil topraklı tarım sistemlerinde artık sera su arıtma sistemlerinin önemi artmaya başlamıştır. Sadece sulama zamanı değil, sulama suyunun kalitesi de önemliyken sera su arıtma sistemleri hakkında kaliteli hizmet alınmalıdır. Tarımsal seralarda seranın havasını rutubetlendirmek ve bitkileri sulamak için düşük iletkenlikteki suya ihtiyaç duyulur. Ayrıca tercih edilecek tohum ve diğer malzemelerin kalitesinin yüksek olması, kullanılacak suyun kalitesine bağlıdır.

Yetiştirmek istediğiniz ürünlere göre en uygun su standartlarının belirlenmesinde her zaman kaliteli ekipmanlar kullanan VİP Water, üretimden sonraki kontrol mekanizmasında da etkin rol oynar. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak temel çalışma prensiplerimizi devreye alan firmamız ham su değerlerine göre ürün dizaynı yapmaktadır.

Sera Sulama Suyu Kalite Kriterleri

Sera su arıtma sistemleri kullanarak suyun kalite kriterlerini oluşturmanız mümkündür. Öncelikle sulama suyunun içeriğindeki tuzların birleşimiyle konsantrasyonu arasında herhangi bir ilişki bulunmamaktadır. Ancak suyun tuz konsantrasyonu, sulama suyundaki tuz konsantrasyonunun 2-10 katı arasındadır. Öte yandan bitkiler hem toprak tuzluluğuna dayanma hem de özel iyon yönünden birbirinden farklıdır. Sulama suyu kalitesi ilişkileriyle beraber sıcaklık, nem ve yağış gibi iklim koşulları da sulama işlemlerine etki eder. Sonuç olarak sera sulama suyu için sudaki ph ve EC değerlerini yakalamak son derece önemlidir. Bu değerler de ancak sera su arıtma sistemi kullanılarak elde edilebilir. Kaliteli ürün elde etmek isteyen herkes bu sistemlerden yararlanarak sorunsuz bir üretim aşamasına dahil olabilir.

Sera Su Arıtma Sistem Ekipmanları

Sera suyu arıtma sistemlerinde ultrafiltrasyon ekipmanlarının yanı sıra çok çeşitli pompa grupları yer alır. Ayrıca eşanjör, otomasyon, nehir ya da kuyu suyuna özel mekanik filtre, ham su depoları ve şartlandırma üniteleri de yer almaktadır. Kısa sürede imalatı tamamlanarak seralara uyguladığımız sera su arıtma sistemleri için VİP Water ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Ters Ozmoz Tekniğiyle Sera Suyu Arıtma

Ters Ozmoz, su membran teknolojisi olarak tanımlanmaktadır. Temel olarak iki aşamadan oluşan bu teknolojinin ilk aşaması suyun farklı filtrelerden geçirilmesidir. Bu aşamada kireç, mikroplar, tortu ya da partiküller tamamen arıtılmaktadır. Sera suyu arıtmada genelde nehir ya da kuyu suyundan faydalanıldığı için ürünleri sularken temiz su elde edilir. İkinci aşamada ise su pompalanmaktadır. Yüksek basınca ulaştırılan su daha sonra yarı geçirgen membranlara aktarılır. Çapraz akış prensibine göre sudaki tüm iyonlar yüzde 95 oranına kadar arıtılır. Temizleme ve arıtma işlemleri farklı aşamalarda gerçekleşir.

Ters Ozmos tekniği sayesinde artık seralarda kullanılacak suyun kalitesi artırılmaktadır. Eğer sera su arıtma sistemleri tercih edecekseniz vakit kaybetmeden VİP Water ile irtibat kurabilirsiniz. Su arıtma sektöründe bugüne kadar binlerce müşteriye hizmet vermenin mutluluğunu yaşarken birbirinden farklı arıtma sistemlerinin imalat, montaj, bakım ve onarım sürecini yönetiyoruz. Sadece sera suyu arıtmada değil, kuyu suyu arıtma, topraksız tarım su arıtma, endüstriyel arıtma ve nehir suyu arıtma gibi işlemleri de sorunsuz olarak gerçekleştiriyoruz. Alanında uzman teknik kadromuz, güler yüzlü hizmetlerimiz ve her zaman başarılı projelerimiz sayesinde tercih ve tavsiye edilirken, en yenilikçi teknolojiler ile yeni nesil su arıtma cihazlarını ekonomik olarak paylaşmaya devam ediyoruz.