Nehir Suyu Arıtma Sistemleri

 

VİP Water olarak nehir suyu arıtma sistemleri konusunda en kapsamlı ve kaliteli hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Öncelikle bu sistemler, nehir sularının kullanma suyuna dönüşmesi amacıyla tasarlanmıştır. Arıtılan suyun tüketilebilir hale gelmesi için ters ozmoz ünitelerinden faydalanılması önerilir. Ayrıca bu uygulamalar su kesintilerinin ciddi dereceye ulaştığı Ortadoğu ülkelerinde kullanılmaktadır. Özel bir şekilde tasarlanarak kullanılan nehir suyu arıtma sistemlerinde üniteler yer değiştirebilir. Yani mobilize konteyner olarak da tasarlanmaktadır. Kurulması ve taşınması kolay olan bu sistemlerin ekonomik olması da gerekiyor. Firmamız müşterilerin taleplerine göre paslanmaz PVC borular kullanarak nehir suyunun başarılı bir şekilde arıtılması için uygun çözümler sunmayı sürdürmektedir. Son olarak bu uygulamanın vana sistemlerinde manuel ya da otomatik seçenekler de tercih edilebilir. En çok deniz ve nehir kenarlarında kurulan liman, otel ve fabrika gibi işletmelerde tercih edilen nehir suyu arıtma sistemlerin kullanım alanı yaygınlaşmaktadır.

Nehir Suyu Arıtma Sistemi Ekipmanları

Bu sistemlerde paslanmaz malzemeler kullanılmaktadır. Ayrıca arıtılmış su tankı, PVC malzemeli lamellalar, karbon çelik malzemeler, konik taban ve otomatik kontrollü sus sistemleri bulunmaktadır. Yavaş ya da hızlı karıştırma ünitesi, dozaj ünitesi, merdiven ve yürüme yolu, kontrol panosu ve elektromanyetik debimetre de bu sistemlerde olan ekipmanlardır.

Nehir suyu arıtma tesisi proses içeriğini sıralayacak olursak;

  • Debi kontrol
  • Son klorlama
  • Ön klorlama
  • Su alma pompa istasyonu
  • Flokülasyon ünitesi
  • Koagülasyon ünitesi
  • Filtre besleme pompa istasyonu
  • Otomatik filtrasyon ünitesi
  • Şebeke besleme pompa istasyonu şeklindedir.

Nehir Suyu Arıtma Tesisi Kullanım Alanları

Nehir suyu arıtma sistemleri, kullanım suyu bakımından sık sık kesinti yaşayan otel, liman ve fabrikaların yanı sıra;

  • Orta ölçekli yerleşim merkezlerinde
  • Askeri kamplarda
  • Mülteci kamplarında
  • Belediyelerde
  • Beldelerde
  • Kasabalarda
  • Köylerde tercih edilmektedir.

Bu tesisleri kurmak için en önemli faktör kapasitedir. Çünkü kapasiteye bağlı olarak ekipman hazırlanır. Ayrıca yine kapasiteye göre personel sayısı da belirlenecektir. Montajın ardından tesiste uygulamalı eğitim görecek olan personeller daha sonra kurulum sürecine geçer ve hizmeti tamamlar. VİP Water olarak nehir suyu arıtma projeleriniz için gerekli desteği sağlamaya devam ediyoruz. Ayrıca 7/24 bakım desteği verirken tam çalışma performansı sağlayarak sistemin kontrol altında tutulmasını garanti ediyoruz.

Nehir Suyu Arıtma Sistemi Özellikleri

Nehir suyu arıtmada bazı sistemsel özellikler ön plana çıkmaktadır. Öncelikle bu sistemlerin korozyona dayanıklı olduğu bilinmelidir. PVC plakaların kullanılması, suya batık halde olmasını da sağlar. Ayrıca az yer kapladığı için verimli bir kullanım alanı sağlamaktadır. Kendini otomatik olarak temizleyen plakalara da sahip olan bu sistemlerin kimyasal ve fiziksel arıtma prensipleriyle dizaynı yapılmaktadır. Firmamız alanında uzman personelleri sayesinde her zaman doğru hizmeti sunarken nehir suyu arıtma sistemleri için de ihtiyacınız olan desteği sağlamaya devam etmektedir.

Bu tesislerin içerdiği bazı sistemler de bulunuyor. Bunları alt başlıklarla yazımızın devamından takip edebilir ve ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ön Klorlama Sistemi: Kaliteli bir arıtma sistemi elde etmek için filtrasyon işleminden önce klor yardımıyla ön arıtma yapılmalıdır.

Flokülasyon: Flokülasyon işleminin amacı, ine partikülleri sudan ayrıştırmaktır.

Kum Filtre Sistemi: Kum filtreleme sisteminin kullanım amacı, küçük parçaların giderilmesini sağlamaktır. Bu sayede temiz su artık kullanılabilir hale gelir.

Lamella Arıtma: Kimyasal arıtma sürecinden sonra ham suyun arıtma işlemleri daha çok çökeltme sayesinde yapılmaktadır. Çökeltme alanının azaltılması için de lamella çökeltme tercih edilir.

Son Klorlama: Dezenfeksiyon olarak da adlandırılan son klorlama sürecinde sudaki tüm kirlilikler yok edilmiş olunur.

VİP Water olarak nehir suyu arıtma sistemleri için güvenilir ve kaliteli çözümler sunuyoruz. Kullanma suyu sorunu yaşayan tüm yerleşim bölgelerinde tercih edilen bu sistemlerin uzun süre kullanıldığı unutulmamalıdır. Garanti kapsamında üretilen sistemlerin kompakt ünite sistem çözümü sunduğu da bilinmektedir. Yani nehir suyundan tüketim suyu hazırlayan arıtma uygulamalarında başarılı sonuçlar elde edilir. Uzun yıllardır su arıtma sistemleri konusunda başarılı, güvenilir, kaliteli ve garantili hizmetler sunmanın mutluluğunu yaşayan firmamız alanında uzman teknik personelleriyle süreci yönetmektedir. Günün her saatinde firmamızı arayarak detaylı bilgi alabilir ve tüm su arıtma sistemleriyle ilgili sipariş verebilirsiniz.